דמי ניהול ממוצעים פנסיה
דמי הניהול שנגבים מהפקדות לפנסיה עומדים על 1.54%-1.82%, בעוד דמי הניהול מהצבירה עומדים על 0.1%-0.22%. לשם השוואה, החוק מתיר גבייה של עד 0.5% מהצבירה ועד 6% מהפקדות.
תוכן עניינים
כמה דמי ניהול בממוצע מותר לגבות בישראל?
ספציפית, עבור קטגוריית קרנות פנסיה מקיפות, החוק מתיר גבייה של עד 0.5% מסך הסכום הצבור ועמלה נוספת של עד 6% מכל הפקדה חודשית של החוסך. קיים חריג במקרים בהם קצבת הפנסיה המתקבלת נמוכה מהמינימום הקבוע בחוק של 593.5 ₪, נכון לשנת 2023. במקרים כאלה נגבית דמי ניהול של 6% על ההפרש בין קצבת המינימום לסכום המתקבל.
מה ההבדל בין דמי הניהול הממוצעים בקרן פנסיה כללית לעומת תכניות חיסכון אחרות?
עבור קרן הפנסיה הכללית ניתן לגבות עד 1.05% מהסכום הצבור ועד 4% מההפקדות, בתנאים מסוימים ושונות בהתאם למועד תחילת קצבת הפנסיה וגביית עמלות בעבר. לביטוחי מנהלים ולקופות הגמל, קטגוריה נוספת, יש מבני עמלות דומים לקרנות הפנסיה הכלליות.
לאיזה חוקים כפופים דמי הניהול בממוצע לפנסיה?
ניהול קרנות הפנסיה כפוף למסגרת חוקים והנחיות הקובעים כמה קרנות פנסיה יכולות לגבות מהחוסכים שלהן בדמי ניהול. עמלות אלו משמשות פיצוי לגופים המוסדיים האחראים לפיקוח והשקעת חסכונותיהם של חברי הקרן.
מהם דמי הניהול ולמה יש ממוצע שלהם בפנסיה?
דמי הניהול ממלאים תפקיד מרכזי בצמיחה הכוללת של החיסכון הפנסיוני של הפרט. הם בעצם העלות שמשלמים החוסכים למוסדות הפנסיה עבור ניהול חסכונותיהם, השקעת הכספים בנכסים שונים והבטחת תשלום ההטבות בזמן במועד. שני מרכיבים עיקריים מרכיבים עמלות אלו. ראשית, ישנה עמלה הנגזרת מכל הפקדה שחוסך מבצע לחשבון הפנסיוני שלו. שנית, ישנה עמלה על סך החיסכון שנצבר בחשבון.
מהי הגמישות המותרת בגביית דמי הניהול הממוצעים לפנסיה?
למרות ההנחיות, קיימת גמישות לגופי הפנסיה. הם רשאים להציע הנחות בדמי ניהול אלה, בכפוף לכך שהנחות כאלה נמשכות לפחות חמש שנים. מ-1 באפריל 2018, כל הסכם המציע עמלות נמוכות יותר חייב להבטיח שהעמלות הללו לא יעלו במשך חמש שנים לפחות. עם זאת, ישנם חריגים לכלל זה, לרבות מקרים כמו חוסך שמחליף את תפקידו, עצירת תשלומים, משיכה או העברת יתרות שנצברו, או שינויים מסוימים במבני העמלות שהוסכם עליהם בפוליסה המקורית.
איזה גורמים משפיעים על דמי הניהול בממוצע בפנסיה?
שינויים בהעסקה יכולים להשפיע גם על דמי הניהול. בעת מעבר למשרה חדשה, מבנה התשלום עשוי להשתנות, וההטבות שנרכשו בתפקיד קודם עלולות להתבטל. לכן, חיוני שאנשים פרטיים יהיו תמיד מעודכנים לגבי תנאי החיסכון במקום עבודתם. הוראות מיוחדות חלות על סמך מועד קביעת הסדרי דמי הניהול, לפני או אחרי 1 באפריל 2018.
מה עלול להביא לעלייה בדמי הניהול הממוצעים בפנסיה?
ראוי לציין כי הפסקת ההפקדות הרצופות לקרן פנסיה, בין אם בגלל הפסקת עבודה ובין אם מסיבות אחרות, עלולה לגרום לעלייה בדמי הניהול. מומלץ לאנשים להעסיק את קרן הפנסיה שלהם כדי לבדוק ואולי לשנות את מבנה העמלות בנסיבות כאלה.
איך מורידים את דמי הניהול הממוצעים בפנסיה?
לחוסכים יש את היכולת לנהל משא ומתן על דמי הניהול הללו. הצלחה מוצלחת עלולה להוביל לחיסכון משמעותי לאורך זמן, ולהוביל לתשלום פנסיה גבוה יותר בעתיד. הבחירה במסלול ההשקעה עשויה גם לגרום לשינויים בדמי הניהול. לפיכך, בעוד שעמלות נמוכות הן אטרקטיביות, חשוב באותה מידה לקחת בחשבון גורמים אחרים, כמו ההתאמה של מסלול ההשקעה הנבחר. משרד האוצר, בתפקידו היועץ, מעודד אנשים לשקול ראייה הוליסטית, האיזון בין ערעור העמלות הנמוכות יותר לבין התאמתו של המכשיר הפנסיוני הנבחר.
מהם דמי הניהול הממוצעים בקרנות הפנסיה המובילות?
הפנסיה המקיפה הפסיבית של מיטב המכוונת למדדי מניות הובילה עם תשואות מרשימות, ורשמה 23.52% בשנה האחרונה, 40.59% ב-3 שנים ו-49.34% ב-5 שנים. דמי הניהול שלהם עמדו על 1.54% מהפקדות ו-0.1% מנכסים. לעומת זאת, מסלול פנסיית מנורה מבטחים על בסיס מניות הגיע עם תשואה של 8.28% בשנה שעברה, 35.97% לתקופה של 3 שנים ו-41.86% ל-5 שנים. העמלות שלהם היו מעט גבוהות יותר ב-1.82% ו-0.16% מהפקדות ונכסים, בהתאמה.
בקטגוריה לבני 50 ומטה דיווחה פנסיית הפניקס מקיפה על תשואה שנתית של 6.25%, עם 32.13% ו-41.73% ל-3 ו-5 שנים. העמלות שלהם עמדו על 1.7% ו-0.17% מהפקדות ונכסים. לשם השוואה, הראל בפנסיה שמבוססת על מניות דיווחה על תשואה שנתית של 7.64%, 31.55% ל-3 שנים ו-41.65% תשואה ל-5 שנים. העמלות ודמי הניהול עמדו על 1.67% מהפקדות ו-0.19% מנכסים.
מהי המשמעות של דמי ניהול ממוצעים בקרנות הפנסיה הישראליות?
דמי ניהול ממוצעים מייצגים את העלות שגובים מנהלי קרנות פנסיה עבור פיקוח וניהול קרן פנסיה. עמלות נמוכות יותר יכולות להיות תשואות גבוהות יותר למשתתפי הקרן, בעוד שעמלות גבוהות יותר עשויות להצביע על שירותי פרימיום או אסטרטגיות המופעלות על ידי הקרן.
כיצד משתווים דמי הניהול בקרנות הפנסיה הישראליות בדרך כלל לאלה שבמדינות אחרות?
בעוד שמספרים ספציפיים יכולים להשתנות, דמי ניהול קרנות פנסיה ישראליות יכולות להיות תחרותיות בהשוואה למדינות אחרות. עם זאת, חשוב לקחת בחשבון את ההיקף והאיכות של השירותים, תשואות ההשקעה וגורמים אזוריים אחרים בעת ביצוע השוואה ישירה.
האם דמי הניהול מנוכים ישירות מתשואות קרן פנסיה בישראל?
כן, דמי ניהול בדרך כלל מנוכים מהתשואות של הקרן. הם מייצגים את העלויות התפעוליות והניהוליות של ניהול הקרן, והשפעתן באה לידי ביטוי בתשואות נטו שהמשתתפים מקבלים.
האם לכל קרנות הפנסיה הישראליות יש אותו מבנה דמי ניהול?
לא, דמי הניהול יכולים להשתנות בין קרנות פנסיה שונות בישראל. חיוני שהמשתתפים יבדקו את מבני העמלות ויוודאו שהם מבינים כמה הם מחויבים ועבור אילו שירותים.